zaterdag 26 maart 2011

Keukenunit BIAA






Voor binnenhuis kregen we de opdracht om het multifunctioneel keukenmeubel uit te werken. In de groene kader heb ik wat sfeerbeelden geplaatst en de kraan, afzuigkap, inductie kookplaat en vloer. Daar heb ik ook het meubel weergegeven op een grondplan en de keuken driehoek, gulden snede en de functies weergegeven. In het witte gedeelte heb ik linksboven een sfeerbeeld van de keuken geplaatst, eronder staat de keuken in isometrie. Rechtsboven heb ik het detail van de stoel getekend hoe hij er uit ziet wanneer het is uitgeschoven. Daaronder staan de materialen van de keuken, het hout is voor de hoge kast en het wit is voor de lage kast. Dit is gelakt hout.

grondplan en aanzicht



Isometrie



Sfeerbeelden








Gevelstudie ARAA



Als 2e bord voor architectuur moesten we een gevelstudie maken.
Het basismateriaal van mijn gevel is wit pleisterwerk, daarnaast maak ik nog gebruik van hout. Dit is volgens de gulden snede horizontaal verdeeld in de voorgevel (zie onderstaande foto). Daarnaast is de gulden snede in de breedte ook 2 maal toegepast, 1 keer over de gehele breedte en 1 keer in het smalste stuk van de gulden snede. In de achtergevel is deze ook toegepast. 


Wat ik speciaal vind aan mijn ontwerp is dat de ramen doorlopen tot aan de kroonlijst, op onderstaande foto is dit heel duidelijk weergegeven. Ook bevat deze foto de materialen die ik wil gebruiken.